info@buddingdraaiorgels.nl 06 – 2228 3241

Dan een verhaal over limonaire

De familie Limonaire was een Franse orgelbouwersfamilie. Het bedrijf heeft onder de naam Limonaire Frères bestaan vanaf de 19e eeuw tot vermoedelijk omstreeks 1930.

De Geschiedenis

De familie Limonaire kwam oorspronkelijk uit het Baskenland. Antoine Limonaire begon in de 19e eeuw in Parijs met het vervaardigen en repareren van piano’s. Zijn zonen, de gebroeders Camille en Eugène Limonaire, waren daarna actief onder de naam Limonaire Frères. Het bedrijf maakte voornamelijk kermisattracties, onder meer fietsmolens, waarbij de inzittenden zelf de molen in beweging brachten. Nadat zij de orgelbouwer Anciaume in dienst hadden genomen begon het bedrijf rond 1900 met het bouwen van orgels voor danszalen en kermissen. Het meest verkochte model was het type met 35 toetsen.


Rond 1912 nam Limonaire de firma Gavioli over, die toen in grote financiële moeilijkheden verkeerde. Hierdoor kwam ook het Gavioli-filiaal in Waldkirch in handen van de firma tot de verkoop in 1918. De productie van orgels in Parijs is vermoedelijk rond 1930 gestopt. En ons draaiorgel Het buikie is in die tijd ook gebouwd die is gebouwd in 1913 dat is ook een van ons oudste orgel.

Wilt u een draaiorgel huren voor uw gelegenheid of evenement? Onze draaiorgels brengen sfeer en gezelligheid! Budding Draaiorgels is de partner voor het huren van draaiorgels voor allerlei evenementen. Zowel binnen als buiten.

Neem nu vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden van het huren van een draaiorgel.

Aanvragen

Contact informatie
  • Budding Draaiorgels
  • 06 – 2228 3241
  • info@buddingdraaiorgels.nl
  • Bellweg 34
    4104 BJ Culemborg